Conopida cu castraveti in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.

Ingrediente

    • 2 conopide mari
    • 2 kg castraveti foarte tineri
    • 2 morcovi
    • frunze de telina
    • usturoi
    • marar us­cat
    • piper boabe
    • sare
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata conopida, se desface in buchete, se lasa in apa sarata pentru 1 ora. Se spala castravetii, se asaza peste conopida.
  2. Separat se pun 4-5 1 de apa pe foc, cu sare si zahar (cate 1 lingura de sare grunjoasa pentru 1 litru   li­chid).
  3. Pregatesti borcanele: la baza borcanului se pun frunze de telina si catei de usturoi. Morcovii, spalati si cu­ratati de coaja de deasupra, se taie felii groase de 1 cm, care se decupeaza in steluta, in cruce, in triunghi. Se lipese de peretii din interiorul borcanelor umede, apoi se asaza conopida si castravetii, alternandu-le.
  4. Saramura se toarna calda peste legume, cu boabe de piper si marar uscat asezat deasupra borcanului. Se leaga borcanele, se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi