- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de struguri ofera pe langa aroma dellicioasa si o diversitate pe masura in sensul ca se poate prepara atat din struguri rosii cat si din struguri albi, gustul fiind la fel de delicios.
Ingrediente
- 1 kg boabe de struguri
- 1 kg zahar
- 750 ml apa
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se aleg boabe de struguri (albi sau negri), se spala, se curata de coaja, se scot samburii cu un ac si se pun in sirop legat de zahar.
- Se lasa 15 minute cu vasul pe marginea plitei, se parfumeaza cu coaja de lamaie razuita si se pune dulceata la fiert cu feliute de lamaie din care s~a stors zeama peste fructe.
- Se fierbe pe foc potrivit 15 minute; se opreste din fiert pentru 5-6 ore, se reia operatia pentru alt sfert de ora. Este gata cand siropul devine bob legat. Se acopera vasul cu prosop umezit si se lasa asa 8-10 ore. Se trage in borcane curate si sterilizate.