Gem de prune brumarii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gemul de prune are un gust dulce acrisor pe care il pastreaza mult timp, si culoare rubinie sau rosu - inchis, in functie de timpul de fierbere. Gemul de prune poate fi consumat ca atare sau la diferite prajituri, clatite, orez cu lapte, gris cu lapte etc

Ingrediente

    • 3 kg prune
    • 10 nuci, vanilie
    • 500 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala prunele, se curata de samburi, se pun des­facute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu putin zahar. Printre prune se pun nucile tocate. Se fierbe ge­mul dupa 2-3 ore, cand fructele au lasat destul suc ca sa nu se arda la fiert.
  2.  Gemul de prune se poate pregati din fructe date prin masina de tocat sau din fructe decojite, daca sunt prea coapte. Se parfumeaza cu vanilie.
  3. Se fierbe in cuptor sau pe foc mic, vasul fiind pus pe tabla groasa. Restul de zahar se pune peste fructe numai cand gemul fierbe poticnit. Este gata cand gemul se tine de lingura

Recomandari

Conserve si Muraturi