- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovlecei scazuti in zeama lor sunt foarte gustosi si se pastreaza in conditii optime 6-7 luni. Dovlecei scazuti in zeama lor este o mancare delicioasa de post plina de vitamine.
Ingrediente
- 5 kg dovlecei
- 500 ml ulei
- 2 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 1 kg morcov
- 1 kg ardei gras
- 1 kg gogosari
- 2 kg rosii
- verdeata tocata
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
- Se aleg dovlecei mari, cu coaja groasa, se curata, se spala, se scot semintele, apoi se taie felii groase de 2 cm. Daca sunt prea mari, feliile se taie in doua.
- Se dau morcovii pe razatoare, iar ardeii se curata, se spala, se taie felii subtiri de 1-2 cm. La fel se procedeaza cu rosiile. Se alege o oala mare, se pune uleiul, se asaza un strat de ceapa tocata pestisori, apoi un strat de ardei verde, un strat de rosii felii, un strat dublu de dovlecei, apoi iar: ceapa, ardei gogosar, rosii, ardei gras, dovlecei.
- Se presara sare si verdeata tocata, apoi se asaza un strat de dovlecei, usturoi tocat, piper boabe, ardei si morcovul ras. Se incheie cu un strat de felii de rosii. Oala se pune pe foc mic, se acopera, se fierbe inabusit 1 ora.
- Se misca vasul, se mai fierbe 30 de minute, dupa care se amesteca mancarea si se trece in borcane. Se capseaza borcanele si se sterilizeaza in cuptorul aragazului 30 minute.