- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.
Ingrediente
- 1,500 kg capsuni
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, se asaza in vasul de dulceata, acoperite cu zaharul necesar. Se lasa sa stea pana cand fructele se acopera cu sucul lor (6-8 ore), apoi se pun la fiert pe foc moale.
- Cand zaharul s-a topit de tot, se mareste focul si se ia spuma, se fierbe dulceata cu felii subtiri de lamaie. Daca fructele nu sunt tari, se spala si se asaza in cratita, se stoarce deasupra lor zeama de la o lamaie si se acopera cu zaharul necesar. Zeama de lamaie intareste fructele.
- Cand dulceata fierbe forfotit si se ridica multa spuma deasupra, se stinge focul si se acopera vasul cu un prosop umezit pana a doua zi, cand se trece ducleata in borcane curate.