- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 1,5 kg cirese negre sau rosii
- 1 crenguta de busuioc
- 500 ml apa.
Instructiuni de preparare
- Se spala ciresele si se curata de samburi (cu un ac, o agrafa de par sau prin apasare pe varful fructului), se pun in siropul legat Se lasa fructele 15 minute ca sa-si amestece sucul in zahar, se pune vasul pe foc sa fiarba la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de busuioc.
- Busuiocul parfumeaza si ajuta la amestecul gustului fructelor cu zaharul. Daca fierberea se face in vase inox, dulceata fierbe in 45 de minute, cel mult 1 ora. Se lasa vasul acoperit 8-10 ore, apoi se trece dulceata in borcane, care se capseaza si se tin in loc aerisit