- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta dulceata de capsuni este reteta unui preparat delicios si plin de vitamine, dar care trebuie consumat repede.
Ingrediente
-
500 gr capsuni
-
60 ml zeama de lamaie
-
500 gr zahar tos
-
apa de trandafiri
-
menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Se curata capsunile si se zdrobesc, apoi se amesteca cu sucul de lamaie, se cantaresc si se amesteca cu aceeasi cantitate de zahar, intr-un castron inalt. Se amesteca cu un mixer 15 minute, pana compozitia se ingroasa putin. Se potriveste de gust cu apa de trandafiri sau menta.
- Dulceata se toarna in borcane curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid bine borcanele si se pastreaza la rece. Dulceata astfel se poate pastra 2-3 saptamani si e foarte gustoasa nu doar unsa pe paine, ci si amestecata cu branza sau cu iaurt.