Dulceata de coacaze

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de coacaze este o dulceata foarte aromata care nu poate lipsi din camara gospodinelor. Este genul de dulceata cu care se prepara prajituri si torturi delicioase.

Ingrediente

    • 1,250 kg coacaze
    • 1 kg zahar
    • 500 ml apa rece
    • 2 plicuri cu zahar vanilinat

Instructiuni de preparare

  1. Se pun zaharul si apa in vas smaltuit cu pereti inalti sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul. Se spumuieste siropul, se adauga inca 1 pahar cu apa rece si se spumuieste iar cand da in clocot. Se continua fierberea pana cand siropul se leaga bine, se face proba: cateva picaturi de sirop se lasa pe o farfurie intinsa. Daca nu-si schimba forma, siropul este legat si vasul se trage de pe foc. Fructele se curata de codite, se spala in sita sub jet de apa rece, se lasa pe prosop curat sa se usuce.
  2. Se pun in siropul legat, se lasa 1 ora pe marginea plitei, apoi se pune dulceata sa fiarba la foc potrivit 1/2 ora. Se stinge focul, se acopera vasul cu prosop curat, se lasa 8-10 ore in ca­mara. Se pune vasul pe foc mic pana cand dulceata da in clocot, se face focul mare, se fierbe pana cand siropul se leaga bine. Se parfumeaza dulceata cu zahar vanilinat, se mai fierbe 2-5 minute si se stinge focul.
  3. Se lasa vasul in camara acoperit cu prosop curat 10-12 ore, se trece dul­ceata in borcane curate si uscate, se eticheteaza si se in­chid ermetic, apoi se pun in locul in care se vor pastra pana la consum.

Recomandari

Conserve si Muraturi