- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.
Ingrediente
- 500 gr caise
- 250 g zahar
- 1/2 lamaie (pentru o sticla)
Instructiuni de preparare
- Se pune zaharul cu 1 cana cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot.
- Se pun caisele spalate si desfacute in doua, se lasa in sirop 15 minute ora, dupa care se fierb impreuna 10 minute la foc iute. Se pune compotul in borcan sau in sticla cu gura larga, legata cu celofan.
- Pasteurizarea se face in bain-marie: se leaga borcanele de compot cu celofan umezit si se pun la fiert la bain-marie. Cand apa incepe sa clocoteasca se da focul mic si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se stinge focul insa se lasa borcanele de compot in apa, pana cand aceasta s-a racit.