- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de pepene galben este o dulceata de vara, racoritoare si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 kg miez de pepene galben
- 1 kg zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 baton vanilie
- 1 baton scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 80 minute
- Alegi pepeni parfumati, dar cu miezul tare si nepatat. Tai pepenii in doua, ii golesti de seminte, ii decojesti, apoi ii tai in cuburi de marimi egale.
- Oparesti cuburile de pepene in apa clocotita, dupa care le pui intr-o strecuratoare sa se scurga.
- Intr-un vas torni 750 ml de apa, adaugi zaharul si fierbi la foc mic pana se face un sirop in care introduci cuburile de pepene, impreuna cu batonul de vanilie si cel de scortisoara. Tragi vasul de pe foc.
- Dupa 20 de minute, pui din nou vasul pe foc iute, adaugi zeama de lamaie si lasi sa fiarba pana se leaga siropul. Acoperi vasul cu un prosop umed si lasi sa se raceasca.
- Pui dulceata in borcane, pe care le legi cu celofan sau le inchizi cu capac.