- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Din coaja de la pepenele verde nu se pot prepara prea multe. Noi va oferim o reteta de dulceata de pepene verde care se prepara rapid si e foarte deliciasa.
Ingrediente
- 1 pepene verde cu coaja groasa
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 lamaie
- frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
- Se spala pepenele, se taie in doua, apoi in felii subtiri si se scoate miezul. Avem nevoie de partea alba dintre miez si coaja verde. Se taie suvite si se rasucesc pe un creion, apoi se insira pe ata. Atele se leaga la capete. Se strange tot pepenele astfel pregatit in tifon, se scufunda tifonul in vas cu apa clocotita si se fierbe 10 minute. Se introduce tifonul in vas cu apa rece, apoi se desface si se lasa melcisorii de pepene sa se scurga pe o strecuratoare mare.
- Se pun in siropul de zahar legat, se lasa sa stea 15 minute. Tot acum se stoarce zeama de la o lamaie peste pepene si se pun frunze de busuioc sa parfumeze dulceata Se fierbe la foc potrivit 45 de minute, se trage vasul de pe foc, se fierbe din nou a doua zi.
- Cand fierberea devine poticnita si face spuma multa, dulceata e gata. Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane abia cand s-a racit. Arata ca o miere de salcam. Se pastreaza in loc aerisit, fara lumina.