- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de prune este o dulceata foarte gustoasa datorita faptului ca se poate consuma ca atare sau se poate folosi la prepararea prajiturilor si torturilor.
Ingrediente
- 1,5 kg prune
- 1 kg zahar
- 1 lingura cu bicarbonat de sodiu
- 30 nuci
- apa
- vanilie
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru 2 minute. Se decojesc, apoi se curata de samburi. Se pun astfel pregatite intr-un vas marc plin cu apa rece, in care s-a dizolvat o lingura cu bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece. Se pun iar in strecuratoare si se spala cu apa rece, se scurg si se pun intr-un vas uscat in locul samburilor se pune miez de nuca, se lipesc jumatatile la loc si se pun in sirop de zahar si apa legat bine.
- Se tin prunele in sirop 15 minute, apoi se fierb la focpotrivit. Se parfumeaza cu vanilie si se limpezeste dulceata cu zeama de la jumatate de lamaie.
- Dulceata aceasta este mai greu de facut, dar este deosebita. Se pune in borcane a doua zi, care se leaga cu celofan pus in doua