- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea verde cu ceapa la borcan se serveste ca un fel de mancare. Pentru o aroma mai delicata cand desfaceti borcanul sa o consumati adaugati si putin usturoi tocat fin.
Ingrediente
- 4 kg fasole
- 2 kg rosii
- 1 kg ceapa
- 1 kg ardei gras
- 500 ml ulei
- 1 kg morcov
- sare
- verdeata
Instructiuni de preparare
- Se curata fasolea, se rupe bucati, se spala cu apa calduta. Se curata ceapa, se taie pestisori, se caleste intr-o cana cu ulei. Peste ceapa se asaza un strat de fasole, apoi un strat de felii de rosii, un strat de rondele de morcovi si alt strat de ardei gras, taiat rondele.
- Peste cantitatea de legume ramase se toarna 1 lingura cu sare grunjoasa. Se continua asezarea legumelor, se incheie cu un rand de fasole si verdeata tocata. Se toarna uleiul ramas, se acopera oala si se fierbe 1 ora la foc moale pentru ca sucul legumelor sa se amestece bine.
- Se misca vasul, se amesteca legumele usor de jos in sus, se continua fierberea si se pune totul in borcane calde. Se sterilizeaza in cuptor, la foc potrivit, 30 minute.