Fasole verde cu rosii felii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea verde cu rosii felii este un preparat de toamna, care le e de mare ajutor celora care tin post, avand in acelasi tim o aroma delicioasa.

Ingrediente

    • 5 kg fasole verde (fara ate)
    • 3 kg rosii taiate felii
    • patrunjel tocat
    • 500 ml ulei
    • sare
    • 1 capatana de usturoi
    • frunze de felina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fasolea de varfuri si codite, se spala in apa calduta. Se trece cu lama cutitului peste rosii, se decojesc, se taie felii, se lasa intr-un vas separat. Se pune 1 cana cu ulei, apoi se asaza legumele: fasole, rosii, verdeata tocata, usturoi tocat, fasole, rosii si se incheie cu un strat de fa­sole. Se dizolva 3 linguri cu sare grunjoasa intr-o cana cu apa si se pastreaza deoparte.
  2. Legumele din vas fierb acoperite 1 ora, dupa care se adauga sarea si restul uleiului. Se acopera oala cu frunze tocate de telina si se continua fierberea inca 30 de minute. Se trage vasul de pe foc, se trece fasolea in borcane, se capseaza si se pune in camara. Se consuma ca fel de mancare.

Recomandari

Conserve si Muraturi