- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gemul de sfecla rosie este un preparat foarte aromat pe care cu siguranta il veti prepara si dvs, si va asigur ca veti fi placut surprinsi.
Ingrediente
- 1 kg sfecla rosie
- 150 ml apa
- 750 gr zahar
- 2 lamai
Instructiuni de preparare
- Daca nu e foarte cald, sfecla se coace la cuptor. Daca e cald, se va fierbe. Im ambele cazuri, sfecla se va curata apoi se coaja si se va pasa cu blenderul.
- In cratita de dulceata se pun la foc mic zaharul, apa si sucul de lamaie si, dupa ce se topeste zaharul, se da focul mai mare pana cand incepe sa dea in clocot. Se adauga piureul de sfecla si coaja de lamaie si se lasa la foc mic 30-40 de minute, amestecand din cand in cand.
- Gemul se pune cald in borcane, care se astupa imediat si se lasa cu gura in jos pana se racesc.