Gogonele cu pepene rosu la butoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogonelele cu pepene rosu la butoi sunt aromate, delicioase, iar cunoscatorii apreciaza acest tip de muraturi, datorita gustului delicios.

Ingrediente

    • 10 kg gogonele
    • 4-6 pepeni
    • 1 telina cu frunze
    • usturoi
    • frunze de visin
    • 2 gutui
    • 3 radacini de hrean
    • saramura
    • ardei iute

Instructiuni de preparare

  1. Se spala telina, se scot frunzele, se impart in doua: o parte se pune pe fundul butoiului, restul se pastreaza. Peste telina se pune o gutuie taiata in patru si cateva bucati de hrean.
  2. Se asaza jumatate din cantitatea de gogonele cu usturoi si ardei iute printre ele. Se pun pepenii, apoi restul gogonelelor cu: felii de gutuie, hrean, frunze de telina, crengute de visin si ardei iute. Se acopera cu crengute de visin, se toarna peste continut saramura rece. Se inchide butoiul, se vantura zeama peste 10 zile, daca a prins floa­re.
  3. Din gogonele felii, pepene felii si bucati de gutuie se face o salata asortata pentru mesele festive.

Recomandari

Conserve si Muraturi