- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosari cu vinete trase in ulei sunt deliciiosi si de mare folos iarna la prepararea diferitelor feluri de mancare delicioase.
Ingrediente
- 2 kg gogosari
- 4 vinete mijlocii, lunguiete
- 250 ml ulei
- 6-8 catei de usturoi
- 250 ml otet
- 500 ml apa
- sare
- 6 linguri cu zahar
Instructiuni de preparare
- Se curata gogosarii, se taie felii, se oparesc intr-un amestec de otet, apa, sare si zahar. Se scot, se scurg in sita. Vinetele se spala, se taie felii groase, se presara cu sare, se tin 2 ore cu greutate deasupra. Se strang in mana, se sterg, se prajesc in ulei bine incins.
- Se asaza in borcane ardei, usturoi tocat, vinete, ardei, vinete, usturoi, se acopera cu zeama fierbinte, se sterilizeaza.