Gogosari cu vinete trase in ulei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosari cu vinete trase in ulei sunt deliciiosi si de mare folos iarna la prepararea diferitelor feluri de mancare delicioase.

Ingrediente

    • 2 kg gogosari
    • 4 vinete mijlocii, lunguiete
    • 250 ml  ulei
    • 6-8 catei de usturoi
    • 250 ml  otet
    • 500 ml apa
    • sare
    • 6 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata gogosarii, se taie felii, se oparesc intr-un amestec de otet, apa, sare si zahar. Se scot, se scurg in sita. Vinetele se spala, se taie felii groase, se presara cu sare, se tin 2 ore cu greutate deasupra. Se strang in mana, se sterg, se prajesc in ulei bine incins.
  2. Se asaza in borcane ardei, usturoi tocat, vinete, ardei, vinete, usturoi, se aco­pera cu zeama fierbinte, se sterilizeaza.

Recomandari

Conserve si Muraturi