Gogosari de iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosarii de iarna sunt poate cel mai raspandit fel de muraturi si exista multe moduri de a-i conserva.

Ingrediente

    CANTITATI PENTRU 2 BORCANE DE 1 LITRU

    • 2 kg gogosari curatati
    • 100 gr miere de albine
    • 200 ml otet
    • 1 buc hrean
    • 1 lingura boabe de mustar
    • frunze de telina
    • 1 litru apa
    • 100 gr zahar brun
    • 2 linguri sare grunjoasa
    • 20 boabe de piper
    • frunze de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si 5 frunze de dafin si acopera oala cu un capac.Lasa sa dea in clocot si sa se topeasca zaharul, apoi da vasul la o parte.
  2. Dupa ce s-a linistit amestecul clocotit, adauga mierea de albine. Asaza gogosarii taiati in borcane curate, si intre randurile de gogosari pune felii de hrean si frunze de telina.
  3. Dupa ce ai umplut borcanele, asaza-le pe lame de cutit si toarna lichidul fierbinte. Acopera borcanele cu farfurioare, lasa-le de seara pana dimineata si daca este nevoie a doua zi mai completeaza cu lichid.
  4. A doua zi acopera borcanele cu ceolofan si baga-le in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi