- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosarii de iarna sunt poate cel mai raspandit fel de muraturi si exista multe moduri de a-i conserva.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si 5 frunze de dafin si acopera oala cu un capac.Lasa sa dea in clocot si sa se topeasca zaharul, apoi da vasul la o parte.
- Dupa ce s-a linistit amestecul clocotit, adauga mierea de albine. Asaza gogosarii taiati in borcane curate, si intre randurile de gogosari pune felii de hrean si frunze de telina.
- Dupa ce ai umplut borcanele, asaza-le pe lame de cutit si toarna lichidul fierbinte. Acopera borcanele cu farfurioare, lasa-le de seara pana dimineata si daca este nevoie a doua zi mai completeaza cu lichid.
- A doua zi acopera borcanele cu ceolofan si baga-le in camara.