- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legume siciliene la borcan se prepara pentru a le servi ca garnitura la friptura preferata.
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 tije de telina
- 100 gr masline verzi fara samburi
- ulei
- 2 cepe
- 4 rosii bine coapte
- 100 gr masline negre fara samburi
- 100 ml otet din vin
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala si se usuca legumele care se taie apoi, in cuburi mici.
- Intr-o cratita cu ulei incins se pun vinetele sa se inmoaie pentru 10-15 minute, apoi se scot si in cratita se mai adauga ulei si se pune ceapa taiata marunt.
- Ceapa se lasa 5 minute si apoi se adauga tijele de telina taiate rondele care se lasa 3 minute la calit. Se adauga rosiile si din acest moment se mai lasa sa fiarba 10 minute.
- Se adauga vinetele, maslinele taiate marunt si otetul, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa pe foc 5 minute, dupa care se toarna in borcane.