Marmelada de cirese visine si capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de cirese visine si capsuni este o combinatie ideala de fructe zemoase , aromate si care se coc in aceeasi perioasa. Rezultatul este o marmelada delicata, fina si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 4 kg fructe
    • 1,5 kg zahar tos
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siro­purilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi se terciuiesc. Sucul pe care il lasa capsunele este de ajuns pentru 4 kg de fructe.
  2. Terciul obtinut se pune sa fiarba fara zahar pana cand se ingroasa. Se adauga zahar in proportie de 1/2 kg la kilogramul de pulpa de fructe, cantarita la inceputul fierberii, apoi se fierbe la foc viu, amestecand cu o lopatica de lemn in marmelada, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
  3. Se trage vasul de pe foc atunci cand mar­melada se tine de lingura. Se lasa sa se raceasca in vas, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan.

Recomandari

Conserve si Muraturi