- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de cirese visine si capsuni este o combinatie ideala de fructe zemoase , aromate si care se coc in aceeasi perioasa. Rezultatul este o marmelada delicata, fina si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 4 kg fructe
- 1,5 kg zahar tos
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa, se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi se terciuiesc. Sucul pe care il lasa capsunele este de ajuns pentru 4 kg de fructe.
- Terciul obtinut se pune sa fiarba fara zahar pana cand se ingroasa. Se adauga zahar in proportie de 1/2 kg la kilogramul de pulpa de fructe, cantarita la inceputul fierberii, apoi se fierbe la foc viu, amestecand cu o lopatica de lemn in marmelada, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
- Se trage vasul de pe foc atunci cand marmelada se tine de lingura. Se lasa sa se raceasca in vas, apoi se pune in borcane si se leaga cu celofan.