- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de gutui pe langa faptul ca este delcioasa si gustoasa, este foarte buna si in tratarea afectiunilor inflamatorii ale intestinului.
Ingrediente
- 4 kg fructe
- 2 kg zahar
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se scot din apa, se trec prin sita, se pune piureul obtinut sa fiarba 1 ora in zeama in care au fiert gutuile, dupa care se adauga zaharul.
- Se socoteste 1/2 kg de zahar pentru 1 kg piure de gutui. Se continua fierberea pana cand marmelada ramane prinsa de lingura de lemn. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in borcane, care se leaga cu celofan pus in doua.