- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pelteaua de mere nu este la fel de parfumata ca cea de gutui dar cand nu gasim in piata gutui merele sunt la indemana tuturor.
Ingrediente
- 2 kg mere acrisoare + cojile si cotoarele de la 1 kg de mere
- 1 kg zahar
- vanilie
- apa
Instructiuni de preparare
- Se spala merele, se taie in patru, se amesteca cu resturile merelor din care s-a facut placinta, se acopera cu
2 litri de apa si se fierbe la foc domol, pentru a pastra pectina (o substanta care se incheaga cand fructele care o contin sunt fierte in apa) cel putin 1 ora.
- Cand apa s-a redus la jumatate se trage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, se strecoara prin tifon pus in sita in alt vas smaltuit. Se amesteca zaharul peste lichid, se pune vanilia, se fierbe amestecul pe foc iute pana cand siropul face multe bule, se umfla sau isi schimba culoarea (devine rosiatic).
- Se lasa sa se raceasca pelteaua in vasul in care a fiert si se pune calda in borcane. Se capseaza borcanele si se pun in camara.