Castraveti in saramura-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf, salate asortate de muraturi, etc...

Ingrediente

    • castraveti cornison mai mici
    • apa
    • sare
    • otet
    • catei de usturoi
    • frunze de visin
    • marar uscat inflorit
    • ardei capia
    • arpagic
    • crenguta de tarhon
    • ardei iuti

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg castraveti tineri, proaspeti, care se spala, lise taie cate un capacel mic la capete si se asaza in borcane cu catei de usturoi, frunze de visin, marar uscat inflorit, ardei capia, arpagic, crenguta de tarhon, ardei iuti.
  2. Optional se pot adauga  si gogonele verzi, felii de morcov, buchetele de conopida si 1/4 varza rosie pentru a colora frumos zeama.
  3. Saramura se prepara astfel: se masoara cata apa intra in borcanul plin cu castraveti si de pun 30 gr  de sare la 1 litru de apa, care apoi se fierbe. La 5 litri de apa se pune 250 ml otet. Se lasa saramura sa se raceasca si se toarna incet peste castraveti. Se laeaca borcanele cu ceolofan si se pun in camara rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi