- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dintre toate muraturile pepenii verzi murati sunt de departe cei mai apreciati. Gustul lor dulce-acrisor ofera o senzatie unica de fiecare data cand ii veti savura.
Ingrediente
- pepeni verzi
- gogonele
- morcov
- patrunjel verde
- marar uscat
- frunze de telina
- usturoi
- mere
- telina
- ardei capia verzi
- cimbru
- sare
- apa ( la 1 litru de apa 1 lingura de sare)
Instructiuni de preparare
- Se ia un butoias foarte curat, se ung peretii vasului cu usturoi pisat, se asaza in el pepenii intepati din loc in loc, iar intre ei se pun legumele taiate felii, gogonele si mere mici proaspete.
- Se adauga catei de usturoi, iar dceasupra se asaza frunze de telina, crengute de marar si cimbru. Se toarna saramura rece si se astupa butoiasul. Se pritoceste saramura la 3-4 zile.