- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii cornul caprei conservati sunt de un real ajutor in bucatarie in zilele geroase de iarna. Ardeii cornul caprei conservati dau un gust delicat si o aroma ideala la mancare.
Ingrediente
- 5 kg ardei cornul caprei
- 500 gr sare
Instructiuni de preparare
- Se aleg ardei maimari si mai carnosi, proaspeti, pe care ii spalati, apoi taiati un capacel la codita pentru a-i curata de seminte. La final se cataresc iarasi toti ardeii, dar curatati. Gata curatati trebuie sa fie 5 kg.
- Se dau ardeii prin masina de tocat carne, se amesteca cu sarea si se pune in borcane. Se acopera borcane cu ceolofan, se leaga si se asaza in camara.
- Cand se folosesc la mancare se adauga cate o lingura, dar nu se mai pune sare in mancarea respectiva.