Varza murata la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand in locuinta nu exista conditii pentru a putea aseza un butoi de stejar sau din material plastic, varza se poate mura foarte bine in borcane de sticla sau de pamant.

Ingrediente

    • varza alba
    • hrean
    • boabe de porumb
    • saramura (la 1 litru de apa 40 gr de sare)

Instructiuni de preparare

  1. Se alege varza buna, nu prea mare si se curata de frunzele vestede, se taie in sferturi si se asaza intr-un borcan mare, larg la gura.
  2. Se adauga cateva bucatele de hrean, o mana de boabe de porumb  apoi se toarna saramura.
  3. Pentru saramura se amsteca la 1 litru de apa rece 40 gr de sare si se amesteca pana se dizolva sarea complet. Saramura se pritoceste la 3-4 zile.

Recomandari

Conserve si Muraturi