- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile in saramura sunt de mare ajutor in bucatarie iarna cand pe piata nu se gasesc multe legume, iar noi dorim sa consumam alimente sanatoase.
Ingrediente
- rosii
- foi de dafin
- usturoi
- sare
- piper boabe
- apa
Instructiuni de preparare
- Alege rosii micute, spala-le si inteapa-le din loc in loc cu un ac sterilizat, apoi pune-le in borcane fara sa le presezi.
- Pe masura ce umpli borcanele cu rosii presara cateva boabe de piper, 1-2 foi de dafin, 2 catei de usturoi feliati.Toarna deasupra, pana la gura borcanului apa, apoi inchide ermetic borcanul.
- Asaza borcanele intr-o cratita mai inalta ( nu inainte sa pui pe fundul ei carpe de bumbac), si umple-o cu apa.
- Pune cratita pe foc si las-o 30 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Stinge focul si infasoara cratita cu paturi groase ca sa retina caldura cat mai mult, si abia cand s-au racit complet borcanele se pot pune in camara.