Rosii in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile in saramura sunt de mare ajutor in bucatarie iarna cand pe piata nu se gasesc multe legume, iar noi dorim sa consumam alimente sanatoase.

Ingrediente

    • rosii
    • foi de dafin
    • usturoi
    • sare
    • piper boabe
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Alege rosii micute, spala-le si inteapa-le din loc in loc cu un ac sterilizat, apoi pune-le in borcane fara sa le presezi.
  2. Pe masura ce umpli borcanele cu rosii presara  cateva boabe de piper, 1-2 foi de dafin, 2 catei de usturoi feliati.Toarna deasupra, pana la gura borcanului apa, apoi inchide ermetic borcanul.
  3. Asaza borcanele intr-o cratita mai inalta ( nu inainte sa pui pe fundul ei carpe de bumbac), si umple-o cu apa.
  4. Pune cratita pe foc si las-o 30 de minute din momentul in  care incepe sa clocoteasca. Stinge focul si infasoara cratita cu paturi groase ca sa retina caldura cat mai mult, si abia cand s-au racit complet borcanele se pot pune in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi