- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Serbetul de caise are o aroma delicata foarte aromata data de samburii de caise. Serbetul de caise se serveste ca decor al diferitlor prajituri sau in prepararea fursecurilor.
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 1 kg caise
- 100 g samburi de caise
Instructiuni de preparare
- Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb 15 minute. Se strecoara zeama si se lasa intr-o cana curata. Samburii se sparg, se scoate miezul si se piseaza intr-un tifon curat
- Se pune miezul de caise intr-un pahar cu apa clocotita, se tine 10 minute si se strecoara prin tifon. Zeama obtinuta se pune peste 1 kg de zahar in amestec cu un pahar cu zeama de caise si un pahar cu apa. Se fierbe siropul la foc iute, se adauga vanilia (facultativ) si se ia de pe foc atunci cand siropul sta bob legat pe marginea unei farfurii.
- Se adauga zeama obtinuta prin fierberea caiselor limpezita de pe o zi pe alta, la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage cratita de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si, cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga. Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.