Sos de gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de gutui datorita aromei parfumate este foarte des intalnit in bucatariile gospodinelor. Sosul este folosit pentru aromatizarea fripturilor de pasare sau porc oferind un plus de aroma si gust.

Ingrediente

    • 2 kg gutui
    • 3 kg rosii
    • 250 gr zahar
    • 2 linguri cu  sare
    • frunze de menta sau busuioc
    • 200 ml  cu ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se curata gutuile de seminte si partea tare, se spala si se taie felii subtiri. Se decojesc rosiile, se taie felii mai groase dupa ce s-au spalat cu apa rece, se inlatura semin­tele folosind cutitul.
  2. Se pune ulei intr-o tava de friptura, se asaza in straturi alternative gutuile si rosiile, cu frunze de busuioc sau de menta intre ele, se sareaza si se acopera cu zahar tos repartizat peste tot continutul. Se lasa tava in cuptor, la foc moale, 1 ora.
  3. Se pune sosul obtinut in bor­cane, care se inchid ermetic si se lasa sa se raceasca in pa­turi. Se serveste sosul acesta la friptura de porc sau de pasare, cand nu se dau muraturi la masa.

Recomandari

Conserve si Muraturi