- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul de mere este un sos dulce-acrisor care se serveste la fripturile de pasare (curcanul de Craciun) si de vita. Este un sos care nu poate lipsi din camara oricarei gospodine.
Ingrediente
- 2-3 kg mere Renete sau Jonatane
- 3 kg rosii bine coapte
- 500 gr zahar
- frunze de busuioc
- 250 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata merele de coaja si de samburi, se taie felii, se asaza primul strat in tava de friptura, in care s-a pus uleiul si o creanga de busuioc. Se presara zahar peste feliile de mar, se acopera cu un strat de felii de rosii (fara coaja si seminte), se sareaza - 2 linguri cu sare de muraturi - se continua cu un strat de felii de mar si se incheie cu felii de rosii.
- Restul de zahar se presara peste rosii si se pune tava in cuptorul cald pentru 1 ora, la foc moale. Se pune sosul in borcane curate, se sterilizeaza (acoperite cu celofan sau inchise cu capace) in cuptorul aragazului. Cand s-au racorit, se pun in camara.