- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de vinete si ardei este usor de preparat si foarte apetisanta.
Ingrediente
- 3 kg ardei kapia
- 1 kg ceapa
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- 3 kg vinete
- 1 litru ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Vinetele si ardeii se coc pe gratar sau la cuptor, apoi se curata de pielita arsa si de cotoare si se trec prin masina de tocat, sau se toaca marunt la cutit.
- Intr-o cratita incapatoare, se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se amesteca din cand in cand pentru ca ceapa sa nu se prinda ci sa devina lucioasa. In acest moment se pun ardeii si vinetele coapte, foile de dafin si piperul.Se lasa la fiert, la foc mic, o ora din momentul cand incepe sa dea in clocot.
- Se pune zacusca in borcane, se astupa si se pun intr-o tava la cuptor, pentru 20 de minute.