Alfajores

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Alfajores sunt niste biscuiti deliciosi traditionali in America de Sud, existand pentru fiecare tara o reteta usor diferita.

Ingrediente

    • 130 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • coaja rasa fin de la 1 lamaie
    • 150 gr amidon de porumb
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 380 gr caramel sau dulce de leche
    • 130 gr nuca de cocos uscata
    • 130 gr unt, la temperatura camerei
    • 4 galbenusuri batute
    • 2 linguri de brandy/lapte
    • 280 gr faina
    • sare
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 50 gr ciocolata neagra topita
    • zahar pudra, pentru decor

    USTENSILE:

    • sita pentru zahar pudra
    • 2 tavi joase tapetate cu hartie de copt
    • forma de taiat cu diametrul de 5 cm

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 25-30 biscuiti
Timp de preparare 10 minute
Timp de odihna 2 ore
Timp de coacere 8-12 minute

  1. Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec pufos, incorporati galbenusurile, esenta de vanilie, brandy sau laptele si apoi coaja rasa de lamaie.
  2. In alt castron turnati faina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu si praful de copt si omogenizati-le amestecand cu un tel. Turnati faina in unt si amestecati putin. Framantati cu mana pana obtineti un aluat moale. Framantati putin aluatul, formati o minge si inveliti-o in folie de plastic alimentar si lasati-o sa se odihneasca cel putin 2 ore, de preferat peste noapte.
  3. Taiati aluatul in sferturi si lasati la frigider cantitatea cu care nu lucrati. Formati o minge, asezati-o intre doua folii ed plastic alimentar si intindeti-o la grosimea de 5 mm. Cu o forma de taiat din silicon, taiati circa 60 de discuri, intinzand resturile de aluat pana nu mai ramane deloc. Asezati discurile in tavile tapetate cu hartie de copt si coaceti-le in transe 8-12 minute, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata scoateti-le pe un gartar pana se racesc.
  4. Intr-un castron mic, amestecati jumatate din cantitatea de caramel cu ciocolata topita. Ungeti cu umplutura partea plata a biscuitilor si lipiti-i cate doi. Macinati putin nuca de cocos uscata si intindeti-o pe laterala. Rulati marginile biscuitilor prin nuca de cocos si, inainte de a-i servi pudrati-i cu zahar.

Recomandari

Deserturi