- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Alfajores sunt niste biscuiti deliciosi traditionali in America de Sud, existand pentru fiecare tara o reteta usor diferita.
Ingrediente
- 130 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 150 gr amidon de porumb
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 380 gr caramel sau dulce de leche
- 130 gr nuca de cocos uscata
- 130 gr unt, la temperatura camerei
- 4 galbenusuri batute
- 2 linguri de brandy/lapte
- 280 gr faina
- sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 50 gr ciocolata neagra topita
- zahar pudra, pentru decor
USTENSILE:
- sita pentru zahar pudra
- 2 tavi joase tapetate cu hartie de copt
- forma de taiat cu diametrul de 5 cm
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 25-30 biscuiti
Timp de preparare 10 minute
Timp de odihna 2 ore
Timp de coacere 8-12 minute
- Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec pufos, incorporati galbenusurile, esenta de vanilie, brandy sau laptele si apoi coaja rasa de lamaie.
- In alt castron turnati faina, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu si praful de copt si omogenizati-le amestecand cu un tel. Turnati faina in unt si amestecati putin. Framantati cu mana pana obtineti un aluat moale. Framantati putin aluatul, formati o minge si inveliti-o in folie de plastic alimentar si lasati-o sa se odihneasca cel putin 2 ore, de preferat peste noapte.
- Taiati aluatul in sferturi si lasati la frigider cantitatea cu care nu lucrati. Formati o minge, asezati-o intre doua folii ed plastic alimentar si intindeti-o la grosimea de 5 mm. Cu o forma de taiat din silicon, taiati circa 60 de discuri, intinzand resturile de aluat pana nu mai ramane deloc. Asezati discurile in tavile tapetate cu hartie de copt si coaceti-le in transe 8-12 minute, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata scoateti-le pe un gartar pana se racesc.
- Intr-un castron mic, amestecati jumatate din cantitatea de caramel cu ciocolata topita. Ungeti cu umplutura partea plata a biscuitilor si lipiti-i cate doi. Macinati putin nuca de cocos uscata si intindeti-o pe laterala. Rulati marginile biscuitilor prin nuca de cocos si, inainte de a-i servi pudrati-i cu zahar.