- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Smochinele in sos de vin rosu vanilie miere si scortisoara este un desert aromat, fin la textura si care te imbie atat prin aroma cat si prin delicatetea lui.
Ingrediente
- 1 baton de scortisoara
- 3 cuisoare
- 8 buc de smochine
- 3 lingurite de miere de albine
- 100 ml vin Porto
- 1 pastaie de vanilie
- 500 ml vin rosul demidulce
- 120 gr zahar brun
Instructiuni de preparare
- Cu o carpa curata, moale si umeda se sterg smochinele la suprafata, se taie codita si se face cu cutitul o incizie in forma de cruce.
- Separat, intr-o craticioara se pune vinul rosu, vinul Porto, zaharul brun, mierea de albine, batonul de scortisoara si cuisoarele. Se ia pastaia de vanilie, se taie in doua pe lungime, si cu lama unui cutit ascutit se curata semintele, care se pun in oala cu celelalte ingredientele.
- Se lasa sa fiarba totul , iar cand incepe sa clocoteasca se adauga smochinele, care se lasa sa fiarba impreuna cu lichidul timp de 5 minute. Se scot smochinele cu o spumiera si se asaza pe o farfurie sa se raceasca, apoi se desfac in sferturi.
- Se strecoara lichidul si se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana lichidul scade la jumatate si incepe sa se ingroasa.
- Cand sosul devine gros se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga cu lingurita peste smochine. si se baga la frigider pentru 3-4 ore, dupa care se poate servi ca desert.