- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ananasul pe gratar cu caramel aromat il puteti incerca in zilele cand doriti un desert racoritor de vara, usor de preparat si dulce in acelasi timp.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se taie capetele ananasului, se portioneaza in patru, apoi in opt bucati. Se pun bucatile pe un tocator si se inlatura miezul tare si coaja (ca la feliile de pepene).
- Se incinge puternic o tigaie grill. Se asaza ananasul pe gratar, apasandu-l cu mana pentru a fi imprimat cu dungile de gratar. Se gateste 2-3 minute pe fiecare parte. La sfarsit se presara deasupra putin zahar pentru a-l glazura, dupa care se scoate ananasul pe o farfurie.
- Se pune o alta tigaie la foc mediu si se adauga zaharul, semintele de vanilie si amestecul chinezesc. Se lasa pe foc 3-4 minute, pana cand zaharul s-a dizolvat si a capatat o culoare aramie. Se opreste focul si se pune in tigaie untul si doua linguri de smantana. Se agita putin tigaia pentru a topi untul, iar apoi se amesteca pana cand smantana e complet incorporata. Se adauga apoi restul de smantana.
- Se presara caramelul cald peste feliile de ananas si se serveste.