- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Covrigeii cu unt sunt buni si fragezi, atat la micul dejun cat si la desert.
Ingrediente
- 1 ou
- 1 galbenus
- 200 gr faina
- 120 gr unt
- 50 gr zahar
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara pudra
- sare
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine intr-un castron untul cu zaharul, se inglobeaza oul si galbenusul si se amesteca. Se pune in amestec faina, cate putin, alternativ cu zaharul. Se amesteca, pana se obtine un aluat omogen si suplu.
- Din acest aluat se fac rulouri care se pun 60 de minute in frigider, sa se odihneasca. Se scot rulourile din frigider si se taie in bucati mici din care se fac suluri de 8 cm lungime.
- Se formeaza covrigei, care se pun in tava tapetata si se coc la foc moderat, timp de 40 de minute.