- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de banuti cu ciocolata este ideala pentru zilele cand aveti invitati la ceai sau la cafea. Gustul fin al acestei gustari va incanta pe toata lumea...mai ales pe cei mai mici.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 300 gr zahar tos
- 650 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingurita esenta de vanilie
- sare
- 75 gr fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma margarina moale cu zaharul tos,se adauga mierea de albine, esenta de vanilie, faina, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau cu o lingura de otet, si putina sare, amestecand continuu. Se incorporeaza usor fulgii de ciocolata
- Se formeaza bilute care se preseaza usor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se coc in cuptorul incins pentru circa 20 de minute, la foc potrivit.
- Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi serviti.