- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de capsuni cu tofu are o aroma fina si delicata. Aroma sorbetului de capsuni ofera o senzatie racoritoare perfecta in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 250 gr capsuni
- 500 ml lapte de orez
- 3 lingurite malt
- 1 pastaie de vanilie
- 200 gr tofu
- 2 linguri gelatina granule
- 3 linguri sirop de artar
- capsuni pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Cand incepe sa clocoteasca, scoate pastaia de vanilie si arunc-o la gunoi si adauga gelifiantul si tine-l pe foc mic inca 10 minute, pana cand se dizolva. Toarna maltul, opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.
- Paseaza cu un blender capsunile, branza tofu, siropul de artar, apoi compozitia rezultata amestec-o cu laptele. Muta compozitia intr-un castron si baga-l la congelator pentru cel putin 3 ore.
- Amesteca bine sorbetul pana cand devine cremos, pune-l in cupe sau pahare, decoreaza cu bucati de capsuni si serveste-l.
Sfat!
Amesteca in blender 350 gr tofu cu 1 pahar de suc de mere pana la obtinerea unei compozitii cremoase. Adauga 2 linguri de malt de grau si 1/2 lingurita de zahar vanilat. Pune compozitia in congelator sa se intareasca. Inainte de a servi sorbetul, amesteca-l bine, apoi pune-l in cupe si decoreaza-l cu stafide, miez de nuca sau bucatele de ciocolata de menaj.