- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sorbetul de fragi si mere are un gust dulce-acrisor pe care in apreciaza toate lumea. Sorbetul este digestivul ideal in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PEBTRU SORBET:
- 250 gr fragi
- 30 gr zahar
- 3 linguri votca aromata cu capsuni
- 200 ml apa
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita granule de gelatina
PENTRU DECOR:
- 50 gr sorbet de lamaie
- 1 mar verde
Instructiuni de preparare
- Pune la fiert apa cu zaharul, zeama si coaja de lamaie. Cand siropul incepe sa clocoteasca adauga fragii si fierbe-i 10 minute
- Dizolva gelifiantul si strecoara-l printr-o sita fina, apoi amesteca-l cu siropul de fructe caldut, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Peste compozitia obtinuta toarna votca si amesteca, apoi pune-o in pahare sau cupe si lasa-le la racit la frigider.
- Decoreasca cupele cu feliute de mar verde si cu o lingura de inghetata cu lamaie, inainte de a le aduce la masa.