- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu alune si cirese confiate sunt deliciosi alaturi de o ceasca de ceai in zilele de vara. Acesti biscuiti pot inlocui cu succes o gustare sau de ce nu pot tine locul si unui mic dejun pe fuga.
Ingrediente
PENTRU BISCUITI:
- 250 gr faina
- 250 gr zahar pudra
- 1 plic praf de copt
- 3 albusuri de ou
- 250 gr cirese confiate taiate marunt
- 125 gr alune de padure
- zeama de la o lamaie
PENTRU SERVIRE:
- inghetata de vanilie
- sirop de artar
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina, zaharul si praful de copt.Se incorporeaza jumatate din cantitatea de albus de ou batut spuma, se omogenizeaza amestecaul si apoi se adauga si restul de albus de ou. Compozitia rezultata trebuie sa aibe consistenta unui aluat.Se omogenizeaza aluatul apoi se adauga alunele, ciresele confiate tocate marunt si coaja de lamaie.
- Se imparte aluatul in 6 parti egale.Din fiecare bucata de aluat se formeaza un rulou(ca un ecler) si se turteste usor cu podul palmei.
- Se asaza biscuitii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt sau faina. Biscuitii trebuiesc sa fie putin distantati, deoarece ei isi vor mari volumul. Se baga tava in cuptorul incins, unde se coace 15-20 de minute, la foc moderat (pana cand se rumenesc putin).
- Cand biscuitii sunt rumeniti, se scot din cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat se taie pe diagonala si se pun iar in tava care se baga in cuptor pentru inca 8 minute.
- Cand biscuitii sunt rumeniti se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand se servesc se decoreaza cu inghetata de vanilie si se stropeste cu sirop de artar.