- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de cafea cu biscuiti cu fistic sunt cu siguranta o gustare deliciosa si spectaculoasa.Acest desert incanta pe toata lumea, datorita aspectului minunat, si al gustului rafinat.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea biscuitilor se amesteca intr-un castron faina, zaharul pudra si praful de copt. Se incorporeaza galbenusurile de ou, batute ca penru omleta, sa se omogenizeaza amestecul. Cand toate galbenusurile sunt incorporate in faina se framanta aluatul pana cand devine elastic.
- Se adauga smochile, fisticul si coaja de lamaie si se amesteca usor aluatul pana cand acestea sunt incorporate iar aluatul se poate intinde.
- Se intinde o foaie groasa de 1 cm din care apoi se decupeaza biscuitii care apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau faina.Biscuitii se asaza la distanta de 1 cm unul de celalalt, deoarece ei isi vor mari volumul in timpul coacerii.
- Tava se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 25-30 de minute, la foc moderat. Cand biscuitii sunt rumeniti, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Pentru prepararea budincii de cafea, se incalzeste laptele intr-un ibric, apoi se adauga cafeaua solubila. Se amesteca pana cand se dizolva complet cafeaua, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Separat se amesteca galbenusurile de oua cu zaharul, pana cand se obtine o crema pufoasa si albicioasa.
- Se amesteca frisca lichida cu laptele cu cafea, racit, si se bate cu un mixer, pana se omogenizeaza si se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza crema cu galbenusuri in amestecul de lapte, apoi se pune compozitia rezultata in forme mici de budinca.
- Formele se pun intr-o tava cu apa, acre se baga in cuptorul incins timp de o ora si jumatate, la foc moderat.Cu 30 minute inainte de a fi gata se presara peste budinci zaharul brun. Cand budincile sunt gata, se lasa sa se racoreasca 30 de minute inainte de a fi servite.
- In momentul servirii se pun pe o farfurie o budinca langa care se asaza biscuitii cu fistic si se decoreaza cu frisca batuta si o ploaie de pudra de cacao.