- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu afine sunt foarte aromati si gustosi, ei find poate mai fragezi a doua zi alaturi de o cafea aromata.
Ingrediente
- 1 lingurita amestec de mirodenii
- 130 gr zahar si inca putin pentru pudrat
- 80 gr afine uscate , macerate in suc de portocale
- 180 gr faina
- 130 gr unt
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 ou batut
USTENSILE:
- tava de copt mare, tapetata cu grasime
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 25 de biscuiti
Timp de preparare 15 minute
Timp de racire 30 de minute in congelator sau 1 ora infrigider
Timp de coacere 18 minute
- Intr-un castron mare se cern impreuna faina cu mirodeniile, apoi se adauga untul taiat cubulete si se framanta usor cu degetele. Se adauga zaharul, coaja rssa de lamaie si afinele, apoi oul, amestecand pana se obtine un aluat mai tare.
- Pe o faina pudrata cu faina se framanta aluatul, apoiu se stange intr-un sul care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la congelator 30 de minute sau in frigider o ora.
- Se scotoate aluatul de la rece si se taie in felii de 5 mm. Asezati feliile in tava, lasand loc intre ele, apoi coaceti biscuitii 16-18 minute, pana se rumenesc usor.
- Cand s-au copt, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racaesac in tava, cateva minute, apoi presarati peste ei zahar tos. Scoateti biscuitii din tava pe un gratar si, dupa ce s-au racit bine de tot se pasteaza la rece intr-un recipient etans.