- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciocolata de casa este una dintre delicatesele care ne aduc aminte de copilarie, atunci cand mama ne imbia cu ciocolata facuta de ea acasa, care avea un anume gust. Exista multe retete de ciocolata de casa, proprie fiecarei mame care o gatea.
Ingrediente
- 250 gr margarina
- 170 ml apa
- 600 gr zahar
- 500 gr lapte praf
- esenta de rom
Instructiuni de preparare
- Se amesteca apa cu zaharul si se fierbe pana cand zaharul se topeste complet. Se ia de pe foc, se adauga cacaua, esenta de rom, se incorporeaza margarina si apoi, treptat, laptele praf. Se amesteca energic pana se obtine o compozitie cu textuta mata.
- Dupa dorinta fiecaruia, se pot adauga fructe uscate, stafide sau alune.
- Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic, se netezeste cu lingura umezita, apoi se da la rece pentru aproximativ 6 ore.
- Dupa ce s-a intarit ciocolata se poate portiona se servi.