- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema caramel este un desert delicios si gustos, pe care il puteti servi cu o cupa de inghetata sau cu fructe de padure proaspete.
Ingrediente
PENTRU CARAMEL:
- 4 linguri de apa
- 125 gr zahar granulat
PENTRU CREMA:
- 3 galbenusuri
- 3 oua
- 1/2 lingurita esenta de vnilie
- 50 gr zahar granulat
- 600 ml lapte
USTENSILE:
- tava de friptura
- forme dariole de 150 ml sau forma de sufleu de 1 litru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 de minute
Timp de coacere 45 de minute
- Turnati zaharul si apa intr-o cratita cu fund gros si incalziti-le la foc mic, amestcand continuu pana cand se dizolva zaharul.Mariti focul si fierbeti 5-10 minute, fara sa amestecati, pana cand amestecul devine auriu, apoi introduceti fundul cratitei in apa rece pentru a opri fierberea.
- Incalziti formele dariole sau forma de sufleu si turnati caramelul in ele, rotindu-le astfel incat sa imbracati peretii si fundul in caramel, cu un strat mai gros pe fund. Puneti forma/formele in tava de friptura si turnati apa rece cat sa ajunga la mijlocul peretilor formelor.
- Bateti ouale, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Incalziti laptele pana aproape de punctul de fierbere, luati-l de pe foc si turnati-l peste amestecul de ou, amestecand continuu. Strecurati amestecul in forme si coaceti 45 de minute-1 ora, pana se leaga. Lasati crema sa se raceasca in forme, iar apoi treceti cu un cutit pe marginea formelor si rasturnati crema pe farfurii sau platouri suficient de adanci ca siropul sa nu iasa din ele.