- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile din aluat fraged sunt preferatele copiilor pentru arata bine si sunt foarte aromate.
Ingrediente
- 125 gr unt, la temperatura camerei
- 175 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 galbenus
- zahar pudra pentru decor
- cirese glasate pentru decor
USTENSILE:
- pos cu sprit de 2 cm, stelat sau simplu
- tavi joase, unse cu grasime
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 de bucati
Timp de preparare 10 minute
Timp de racire 1 ora
Timp de coacere 6-8 minute
- Amestecati cu mixerul untul cu zaharul, pana obtineti o crema pufoasa, apoi incorporati galbenusul. Incorporati treptat faina pana cand se formeaza o mige de aluat.
- Pe o planseta tapetata cu faina, rulati un sul de aluat, pe care apoi infasurati-l in folie de plastic si bagati-l la frigider pentru o ora.
- Taiati aluatul racit in 15-20 de discuri si coaceti-le 4 minute, pana se rumenesc. Pudrati-le cu zahar si lasati-le sa se raceasca in tava 2 minute, apoi scoateti-le pe gratar pana se racesc complet.
- Daca folositi posul, fixati spritul in lacas si umpleti posul cu o lingura, apoi inchideti-la prin rasucire.
- Strangeti posul si spritati roze mici pe tava. Ca sa eliberati rozetele, nu mai strangeti posul si rasuciti spritul in timp ce ridicati posul, lasand loc liber intre biscuiti.
- Puneti cate o cireasa glasata pe fiecare biscuit, inainte de a-i coace 7 minute. Rozetele se coc incet, pentru ca sunt mai groase decat discurile.