Fursecuri din aluat fraged

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile din aluat fraged sunt preferatele copiilor pentru arata bine si sunt foarte aromate.

Ingrediente

    • 125 gr unt, la temperatura camerei
    • 175 gr faina
    • 50 gr zahar
    • 1 galbenus
    • zahar pudra pentru decor
    • cirese glasate pentru decor

    USTENSILE:

    • pos cu sprit de 2 cm, stelat sau simplu
    • tavi joase, unse cu grasime

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 20 de bucati
Timp de preparare 10 minute
Timp de racire 1 ora
Timp de coacere 6-8 minute

  1. Amestecati cu mixerul untul cu zaharul, pana obtineti o  crema pufoasa, apoi incorporati galbenusul. Incorporati treptat faina pana cand se formeaza o mige de aluat.
  2. Pe o planseta tapetata cu faina, rulati un sul de aluat, pe care apoi infasurati-l in  folie de plastic si bagati-l la frigider pentru o ora.
  3. Taiati aluatul racit in 15-20 de discuri si coaceti-le 4 minute, pana se rumenesc. Pudrati-le cu zahar si lasati-le sa se raceasca in tava 2 minute, apoi scoateti-le pe gratar pana se racesc complet.
  4. Daca folositi posul, fixati spritul in lacas si umpleti posul cu o lingura, apoi inchideti-la prin rasucire.
  5. Strangeti posul si spritati roze mici pe tava. Ca sa eliberati rozetele, nu mai strangeti posul si rasuciti spritul in timp ce ridicati posul, lasand loc liber intre biscuiti.
  6. Puneti cate o cireasa glasata pe fiecare biscuit, inainte  de a-i coace 7 minute. Rozetele se coc incet, pentru ca sunt mai groase decat discurile.

Recomandari

Deserturi