Biscuiti cu dovleac si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii cu dovleac si ciocolata sunt foarte fini si parfumati fiind gustarea ideala alaturi de o cafea aromata!

Ingrediente

    • 130 gr dovleac
    • 70 gr zahar tos
    • 3 gr praf de copt
    • esenta de vanilie
    • 150 gr faina
    • 60 gr unt
    • 60 gr ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare

  1. Se curata dovleacul, se taie in cubulete care se coc la aburi. Cand cubuletele de dovleac sunt perfect patrunse, se lasa sa se raceasca, dupa care se paseaza cu blenderul.
  2. Intr-un vas de plastic, se pune faina amestecata cu praful de copt, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga unutl moale, ciocolata taiata in bucati si piureul de dovleac.
  3. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen, care se pune intr-o folie de platic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
  4. Se scoate aluatul si din el se rup bucati mici din care se modeleaza bilute de marimea unei nuci, si care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Se turtesc putin biscuitii cu o lingurita, apoi tava se baga in cuptor pentru 15 minute. cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.

Recomandari

Deserturi