- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu dovleac si ciocolata sunt foarte fini si parfumati fiind gustarea ideala alaturi de o cafea aromata!
Ingrediente
- 130 gr dovleac
- 70 gr zahar tos
- 3 gr praf de copt
- esenta de vanilie
- 150 gr faina
- 60 gr unt
- 60 gr ciocolata amaruie
Instructiuni de preparare
- Se curata dovleacul, se taie in cubulete care se coc la aburi. Cand cubuletele de dovleac sunt perfect patrunse, se lasa sa se raceasca, dupa care se paseaza cu blenderul.
- Intr-un vas de plastic, se pune faina amestecata cu praful de copt, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga unutl moale, ciocolata taiata in bucati si piureul de dovleac.
- Se framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen, care se pune intr-o folie de platic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
- Se scoate aluatul si din el se rup bucati mici din care se modeleaza bilute de marimea unei nuci, si care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se turtesc putin biscuitii cu o lingurita, apoi tava se baga in cuptor pentru 15 minute. cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.