- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nu stiu daca va amintiti de caramelele alea originale de dinainte de ’89 dar pot sa va spun ca de atunci nu am mai regasit gustul acela in nici un produs de gen.Sunt extrem de gustoase si fine…un deliciu. Sper sa le incercati.
Ingrediente
- 100 gr ciocolata neagra demenaj
- 300 ml lapte dulce
- 100 gr unt
- 350 gr zahar
- esenta de rom
- 50 gr stafide
- 50 ml sirop de cirese
Instructiuni de preparare
- Intr-un castronel, pui stafidele curatate, peste care torni o lingurita de esenta de rom si lasi o ora pentru ca stafidele sa se rehidrateze.
- Intre timp, pui laptele si zaharul intr-o cratita pe foc, si ameteci pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Torni siropul de cirese si jumatate din cantitatea de unt. Lasi sa clocoteasca, amestecand continuu.
- Lasi sa fiarba 40 de minute la foc mic, pana se ingroasa si capata o culoare aramie. Incerci daca este gata amestecul, picurand putin sirop pe o farfurie rece, acesta ar trebui sa se intareasca.
- Penru a impiedica zaharisirea amestecului, stergi din cand in cand peretii cratitei cu apa. Cand siropul este ingrosat suficient, se asaza cratita int-un lighean cu apa rece. Se adauga stafidele scurse, untul ramas si ciocolata topita, si bati pana se ingroasa si devine cremoasa.
- Compozitia se toarna intr-o forma patrata, nu prea lata, unsa cu unt. Nivelezi suprafata si lasi sa stea la rece. Cand compozitia este rece complet se poate taia patratele care se pastreaza in frigider sau in loc racoros.