Fursecuri cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca vrei sa mananci ceva bun si nu iti perminti sa pierzi foarte mult timp prin bucatarie, reteta ideala este aceasta: fursecuri cu gem. Delicioase, crocante, aromate.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • sare
    • 225 gr unt
    • 60 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 100 gr gem de capsuni
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul spuma, se adauga zahrul, putina sare si esenta de vanilie.cand s-a dizolvat zaharul, se incorporeaza usor faina. Se framanta putin aluatul, se impacheteaza in folie de plastic si sa baga in frigider pentru o ora.
  2. Se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie fursecurile cu diferite forme. Jumatate din ele se taie la mijloc cu fome mai mici de figurine, acestea fiind capacelele fursecurilor. Se lipesc fursecurile, iar in mijlocul ramas gol se pune gem, dar fara sa se murdareasca aluatul.
  3. Se aseaza fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la frigider 15 minute, pentru a-si pastra foma de copt. Se coc in cuptorul preincalzit circa 15 minute, la foc potrivit.
  4. Cand s-au rumenit, se scot si se lasa pe o planseta sa se racoreasca, apoi de tavalesc prin zahar pudra.

Recomandari

Deserturi