Biscuiti din aluat nisipos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii din aluat nisipos sunt fragezi si gustosi, pe placul tuturor, mai ales al copiilor.

Ingrediente

    • 150 gr faina
    • 1/2 lingurita sare
    • 100 gr zahar brun deschis,moale
    • 1/2 lingurita extract de vanilie
    • 1 ou batut usor
    • 50 gr nuci, taiate
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 130 gr unt
    • 4 linguri zahar tos
    • 1 lingura mlasa aurie sau miere de albine
    • 180 gr fulgi de ciocolata amaruie

    USTENSILE:

    • 3 tavi, tapetate cu hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti faina, impreunacu bicarbonatul de sodiu si sarea. I alt castron, amestecati untul, abele tipuri de zahar si extractul de vanilie, pana cand preparatul devine usor si pufos, apoi adaugati melasa sau mierea de albine si amestecati.
  2. Adaugati treptat oul, pana cand este perfect incorporat, iar apoi adaugati treptat amestecul de faina.
  3. Incorporati prin rasturnare fulgii de cicolata si nucile, pana cand se omogenizeaza. Puneti bile de dimensiunea unei lingurite de desert in tava, cu distanta de 5 cm unele de altele, apoi bagati tava la cuptor.
  4. Coaceti biscuitii 11-12 minute, pana se rumenesc pe margine si cresc frumos in mijloc. Scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca iniante de a-i scoate din tava.

Recomandari

Deserturi