- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii din aluat nisipos sunt fragezi si gustosi, pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr zahar brun deschis,moale
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1 ou batut usor
- 50 gr nuci, taiate
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 130 gr unt
- 4 linguri zahar tos
- 1 lingura mlasa aurie sau miere de albine
- 180 gr fulgi de ciocolata amaruie
USTENSILE:
- 3 tavi, tapetate cu hartie de copt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron cerneti faina, impreunacu bicarbonatul de sodiu si sarea. I alt castron, amestecati untul, abele tipuri de zahar si extractul de vanilie, pana cand preparatul devine usor si pufos, apoi adaugati melasa sau mierea de albine si amestecati.
- Adaugati treptat oul, pana cand este perfect incorporat, iar apoi adaugati treptat amestecul de faina.
- Incorporati prin rasturnare fulgii de cicolata si nucile, pana cand se omogenizeaza. Puneti bile de dimensiunea unei lingurite de desert in tava, cu distanta de 5 cm unele de altele, apoi bagati tava la cuptor.
- Coaceti biscuitii 11-12 minute, pana se rumenesc pe margine si cresc frumos in mijloc. Scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca iniante de a-i scoate din tava.