- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema bunicii este un preparat care se poate servi ca desert de sine statator sau se poate folosi la umplerea prajiturilor si al tartelor dulci.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 50 gr faina
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- 4 galbenusuri
- 135 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare se pun galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat bine cu lingura de lemn pana cand compozitia se albeste si isi mareste volumul.
- Se incorporeaza usor faina in compozitie si se adauga, cate putin, laptele fierbinte. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca pana incepe sa fiarba si se bate bine pana se ingroasa. Se adauga apoi zeama de la lamaie si se da la rece.
- Crema dupa cateva ore de stat la rece se serveste cu frisca sau se foloseste pentru umplerea tartelor dulci.