- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesti biscuiti rulati sunt excelenti alaturi de inghetata, sorbet sau spume. De asemenea ii puteti servi simpli sau alaturi de cafeaua preferata.
Ingrediente
- 100 gr zahar tos
- 2 albususri
- 80 gr unt nesarat, moale
- esenta de vanilie sau de migdale
- 80 gr faina
USTENSILE:
- 2 tavi joase captusite cu hartie de copt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 18 biscuiti
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 5-6 minute
- Intr-un castron bateti unutl cu zaharul pana obtineti o crema usoara si pufoasa. incorporati cateva picaturi de esenta de vanilie sau migdale. Cu o furculita, bateti albusurile usor, iar apoi incorporati-le in amestecul cremos, cate o treime din spuma o data, impreuna cu putina faina, omogenizand dupa fiecare cantitate adaugata. Incorporati apoi restul de faina prin rasturnare.
- Asezati cate o lingura cu varf de amestec pe foile de copt, la distanta mare, si intindeti, cu dosul lingurii, discuri subtiri, cu diametrul de 10 cm.
- Coaceti transe de 2 sau 3 bucati, 5-6 minute sau pana cand se rumenesc usor in mijloc si ceva mai tare pe mijloc. Luati biscuitii din tava cu o paleta subtire si, cat sunt inca moi, formati rulouri pe coada unei linguri de lemn. Scoateti-i de pe coada lingurii si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.